Koop een goed dartbord

Als je graag een partijtje darts speelt is het zeker leuk om zelf een goed dartbord aan te schaffen. Een goed dartbord is niet goedkoop maar als je met regelmaat wilt spelen kun je het beste een dartbord kopen dat van goede kwaliteit is.

Voor recreatief of professioneel gebruik

Een belangrijk verschil tussen dartborden is dat tussen een bord voor professioneel en voor recreatief gebruik. De grootste verschillen tussen de borden zitten hoofdzakelijk in de bedrading die erop zit en de sisal die ervoor gebruikt wordt. Bij een professioneel dartbord is de bedrading scherp, hetgeen bekend staat als blade wire. Bij een dartbord dat recreatief gebruikt wordt is de bedrading rond, round wire. De ronde bedrading kan ervoor zorgen dat de pijlen sneller van het bord afketsen dan bij een scherpe bedrading.

Verschil in gebruikt materiaal

Daarnaast is er dus ook nog het verschil in sisal. Dit materiaal wordt gebruikt om de scorevakjes mee te maken. Bij een professioneel dartbord is de dichtheid van de sisal groter waardoor het bord minder snel putjes of gaatjes oploopt en dus minder snel verslijt.

Kijk goed waar je het bord voor gaat gebruiken

Als je een dartbord wilt aanschaffen kun je dat ook prima online doen. Als je een kijkje neemt op de website van Dartshopper.nl zul je ontdekken dat er een uitgebreid aanbod aan verschillende borden is. Je kunt bij je keuze aangeven hoeveel je wilt uitgeven aan het dartbord maar ook aanvinken als je naar een speciaal merk op zoek bent. Houd er altijd rekening mee hoe vaak je het bord denkt te gaan gebruiken. Als je er maar sporadisch gebruik van maakt kun je ook met een voordeliger bord goed uit de voeten maar voor intensiever gebruik is een professionele versie zeker aan te raden.