Kies voor goede valbeveiliging voor je werknemers

Heb je een bedrijf waar regelmatig op hoogte gewerkt wordt? Dan is het zaak dat je werknemers dit op een veilige manier kunnen doen. In bijvoorbeeld een magazijn is het vaak zo dat de ruimte zo effici├źnt mogelijk benut wordt en dat betekent dat er spullen op elkaar gestapeld worden. Om er dan voor te zorgen dat alles veilig kan gebeuren zorg je voor een goede valbeveiliging.

Verschillende producten voor valbeveiliging

Valbeveiliging bestaat uit verschillende producten. Bij G4S kun je een keuze maken uit veiligheidsharnassen, lieren en valstoppen maar zitten er ook leef- en vanglijnen in het assortiment. Als je deze producten samen met de benodigde accessoires aanschaft zorgen deze ervoor dat je werknemers veilig de hoogte in kunnen. Het gebruik van valbeveiliging zorgt er niet alleen voor dat er minder ongelukken gebeuren maar het is zelfs bij wet verplicht om dit te dragen.

Ook geschikt voor afdalingen

Niet alleen voor werk in de hoogte maar ook voor werk in de diepte kan een bepaalde valbescherming gebruikt worden. Indien je als bedrijf ervoor kiest een veiligheidsharnas aan te bieden aan de werknemers kunnen ze dit ook dragen als er reddingswerkzaamheden gedaan worden. De harnassen zijn te koop in verschillende maten zodat deze altijd goed passen en niet snel los zullen schieten. In combinatie met een veiligheidslijn en valstop kun je nooit diep vallen omdat je val direct geblokkeerd wordt.

Win informatie in als je zelf kiezen moeilijk vindt

Als je voor valbeveiliging kiest maar niet goed weet wat het beste is om aan te schaffen informeer je eerst even bij G4S naar de mogelijkheden. Zij kunnen per situatie bekijken wat het meest geschikt is en er zo voor zorgen dat je valbeveiliging aanschaft waar je ook echt wat aan hebt op de werkvloer.