Maak je familie blij met een nieuw deurgordijn

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar je hele gezin zal ervan profiteren als je een nieuw deurgordijn aanschaft. Al bij de eerste mooie lentedag is het verschil merkbaar tussen de situatie zonder deurgordijn en hetzelfde huis met een goed werkende bescherming tegen vliegende insecten. Je nieuwe deurgordijn vult eenvoudig de ruimte binnen je deurkozijn, zodat je niet langer bang hoeft te zijn dat je huis in een broed- en voederplaats van allerlei vliegend ongedierte verandert op het moment dat je niet gelijk de buitendeur achter je dichtgooit.

Goede redenen om te kiezen voor een deurgordijn

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat insecten je huis niet kunnen binnendringen door een openstaande deur, maar het deurgordijn is om verschillende redenen meestal de beste keuze. Je kunt er natuurlijk voor kiezen je buitendeuren zoveel mogelijk gesloten te houden, maar op mooie, zonnige dagen is het wel zo lekker om frisse buitenlucht in te ademen die door zoveel mogelijk ramen en deuren binnen wordt gelaten. Het wordt anders ook wel heel erg warm in huis op het moment dat het kwik boven de 25 graden stijgt. Ook een hor is natuurlijk een optie, maar die ogen niet heel aantrekkelijk. Bovendien zijn horren onneembare hindernissen voor kinderen en huisdieren, die natuurlijk ook vrij in en uit willen lopen bij lekker weer. Ook voor jezelf is het onhandig als je een hordeur moet passeren, terwijl je allebei je handen nodig hebt om een dienblad vol fl├╗tes met prosecco recht te houden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een deurgordijn

Het is belangrijk dat de slierten van je deurgordijn niet te ver uit elkaar hangen. Voor het oog van de vlieg is een gordijn met nauwe strepen ruimte ertussen hetzelfde als een gesloten vlak. Als er teveel licht tussen de slierten doorkomt, werkt dit echter niet en gaat de vlieg gewoon naar binnen. Ook is het belangrijk dat de slierten voldoende zwaar zijn. Als je gordijn bij elk zuchtje wind naar binnen geblazen wordt is het voor insecten natuurlijk ook erg makkelijk om binnen te komen.