Accepteer nooit zonder meer een strafbeschikking

Als er iets vervelends voorgevallen is en je iets gedaan hebt dat niet door de beugel kan zul je daarvoor een straf krijgen. Om daarvoor niet naar de rechtbank te hoeven om voor de rechter te verschijnen word je opgeroepen voor een TOM-zitting. Zoek voordat je daar naartoe gaat altijd een betrouwbare advocaat om je bij te staan. Een betrouwbare advocaat vindt je op strafbeschikking-advocaat.nl

Hogere straf bij een strafbeschikking

Als je wordt opgeroepen voor een TOM-zitting wordt de straf bepaald door de officier van justitie. Deze geeft je dan een strafbeschikking. Omdat een strafbeschikking ook gevolgen voor je kan hebben op de lange termijn is het altijd slim deze niet zonder meer te accepteren. Een advocaat kan je hierbij helpen omdat zij goed op de hoogte zijn hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Een strafbeschikking valt veelal hoger uit dan een vonnis van een rechter omdat er met onvolledige dossiers gewerkt wordt en men de zaak zo snel mogelijk wil afhandelen. Dit is al reden genoeg om tegen de strafbeschikking in verzet te komen.

Ook gevolgen voor later

Daarnaast kan een strafbeschikking ook negatieve gevolgen hebben omdat je een aantekening krijgt op je strafblad. Als je later in je leven bijvoorbeeld een baan vindt waar je een Verklaring Omtrent Gedrag voor dient te overleggen krijg je deze niet omdat je een strafblad hebt en loop je dus kans de baan mis te lopen.

Laat je altijd bijstaan door een advocaat

Een advocaat kan je voor en tijdens de TOM-zitting bijstaan. Ze kunnen pleiten voor vermindering van de straf en in bepaalde gevallen zorgen zij er zelfs voor dat de zaak geseponeerd wordt. Je mag zelf je zaak bepleiten maar een advocaat is beter op de hoogte van alle regels en kan vaak meer voor je bereiken dan je zelf kunt.